Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77
Radno vreme: od 10 do 17h, subotom od 10 do 15h
Licenca OTP 11/2010

sloganyuta garancija 2017

Atina-oktobar 2017

 ATINA OKTOBAR 2017

SOLUN -METEORI-ATINA-PELOPONEZ-DELFI

TERMIN 18-25 OKTOBAR 2017

1.DAN (sreda, 18. oktobar 2017) - BEOGRAD
Polazak autobusa oko 21 čas sa parkinga ispred kod O.T.C. Buvljak u ulici Jurija Gagarina N. Beograd. Vožnja u pravcu Niša i Skoplja, sa kraćim usputnim zadržavanjima.
2.DAN (četvrtak, 19. oktobar 2017) - SOLUN
Dolazak u Grčku u ranim jutarnjim časovima. Vožnja do spomeničkog kompleksa Polikastro, sagrađenog u znak sećanja na proboj Solunskog fronta. Kraće zadržavanje kod spomeničkog kompleksa. Nastavak vožnje ka Solunu. Poseta vojničkom groblju na Zejtinliku –na ovom groblju sahranjeni su vojnici poginuli u I sv.ratu iz Francuske, Italije, Rusije, Velike Britanije i Srbije. Na srpskom groblju sahranjemo je 8.000 vojnika. Sledi panoramsko razgledanje grada: luka, trg Aristotelis, Bela kula, Univerzitet, Rotonda, Sajam, Arheološki muzej, Crkva svetog Dimitrija – zaštitnika grada.(ulazak u crkvu). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. NOĆENJE
3.DAN (petak, 20. oktobar 2017). SOLUN - METEORI – TERMOPILI - A T I N A
DORUČAK. Polazak ka Meteorima. Put vodi podno najznačajnije grcke planine Olimp, na kojoj su živeli bogovi i odakle su upravljali sudbinom ljudi na zemlji, Larise, glavnog grada poljoprivredne regije Tesalija. Dolazak na Meteore.
Meteori – „Stvari na visini“ – kompleks stena, nadmorske visine od 400-600m, u čijim pukotinama su se još u 9v naselili prvi isposnici, a na čijim su vrhovima u 14 veku sagrađeni manastiri. Istorijski podaci kažu da ih je bilo 20ak. Do danas je obnovljeno i očuvano 6. Obilazak ovog, od UNESCO-a zaštićenog manastirskog kompleksa podrazumeva panoramsko razgledanje 5 manastira i obilazak prvosagrađenog, najlepšeg i najvećeg manastira, posvećenog Preobraženju Hristovom, Veliki Meteori i posetu jednoj od radionica ikona.
Nastavak vožnje ka Termopilima, pored Trikale, Kardice i Lamije. Kraće zaustavljanje pored spomenika posvećenog Leonidi, spartanskom kralju, koji se 480gpne, zajedno sa svojih 300 vojnika suprotstavio daleko jačem persijskom neprijatelju.Nastavak vožnje ka Atini, dolazak u večernjim časovima, smeštaj u hotel. NOĆENJE
4.DAN (subota, 21. oktobar 2017) – ATINA
DORUČAK. Poludnevno razgledanje Atine: trg Omonija, zgrada starog Parlamenta, danas Nacionalni istorijski muzej, trg Sintagma, kojim dominira zgrada Parlamenta, ispred koje dežuraju grčki gardisti Evzoni, zgrade Akademije, Univerziteta, Biblioteke, antičkog stadiona Kalimarmaro na kome su održane prve obnovljene Olimpijske igre 1896g, ostaci Zevsovog hrama, Hadrijanova kapija. Odlazak do Akropolja i obilazak uzvišenja posvećenog Atini, boginji zaštitnici grada, na kome su u periodu zlatnog doba Atine nastali Propileji, Hram posvećen boginji Ateni Niki, Partenon, Erehtejon. Slobodno popodne za individualne aktivnosti.U večernjim časovima fakultativni odlazak do stare atinske četvrti plake i večera u taverni Neas Rigas. NOĆENJE.

5.DAN (nedelja, 22.oktobar 2017) ATINA - KORINTSKI KANAL – EPIDAURUS - MIKENA
DORUČAK. Fakultativno celodnevni izlet Peloponez. Vožnja do Korintskog kanala, u toku koje se može uživati u prelepom pogledu na atinsko brodogradilište, ostrvo Salaminu... Po dolasku na Korintski kanal, polusatna pauza za razgledanje na mesto na kome se spajaju Egejsko i Jonsko more, a razdvajaju kopneni deo Grčke i Peloponez. Nastavak vožnje do Argolide.
Mikena - lokalitet i grad za koji je vezan najveći i najvažniji deo grčke mitologije (Kiklopske zidine, Lavlja vrata, ostaci Megarona, kraljev krug grobova, Atrejeva riznica). Epidaurus - najbolje sačuvano antičko grčko pozorište sa čudesnom i neobjšnjivom akustikom - u kojem se i danas održavaju festivali i predstave.. Povratak u Atinu.. NOĆENJE.
6.DAN – (ponedeljak, 23.oktobar 2017) ATINA - DELFI
DORUČAK. Napuštanje hotela I slobodno pre podne za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak za Delfe. Po dolasku u Delfe smeštaj u hotel I slobodno vreme. NOĆENJE.
7. DAN (utorak, 24.oktobar 2017) DELFI – BEOGRAD
DORUČAK. Razgledanje svetilišta i hrama na padinama visokog Parnasa-obilazak lokaliteta. Polazak za Beograd.. Kraća usputna zadržavanja prema potrebi.
8.DAN (sreda, 25.oktobar 2017) BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima (03.00-04.00 h)

CENA ARANŽMANA: 235 € po osobi

Doplata za 1/1 sobu 115 € ; popust za decu do 12 godina 45 €

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim autobusom sa DVD/audio opremom i klimom na navedenoj relaciji
- smeštaj u hotelima sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama i to:
- 1 noćenja sa doručkom u Solunu u hotelu sa 3 *
- 3 noćenja sa doručkom u Atini u hotelu sa 3 *
- 1 noćenja sa doručkom u Delfima u hotelu sa 3 *
- usluge vodiča tokom puta
- troškove organizacije

Cena aranžmana ne uključuje:
- Obavezno zdravstveno osiguranje
- Fakultativne izlete i ulaznice (minimum za realizaciju 25 osoba)
- celodnevni izlet za Argolidu 25 €, grčko veče u Atini - večera uz grčki etno program 30 €
- ulaznice: Manastir na Meteorima 3 € po jednom manastiru; Akropolj 20 €; Mikena 12 €, Epidaurus 12 €, Delfi 12 €

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom. Za plaćanje na rate , prilikom rezervacije 30%, do polaska još 20%, a ostatak na rate, poslednja rata najkasnije do 15.02.2018.godine. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.
Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rata bez kamate.

OPIS HOTELA

Solun: Hotel VERGINA, 3* www.vergina-hotel.gr
NalazI se u centru Soluna, na samo nekoliko minuta hoda od trga Vardari i glavne ulice 'Via Egnatia'.Sobe su sa klima uredjajem, kablovskom TV, mini barom, telefonom, fenom za kosu. Hotel poseduje: restoran, koktel bar, ostavu za čuvanje prtljaga, sef, internet, parking . Doručak je na bazi samoposluživanja (švedski sto).

Atina: hotel Oscar 3*- http://oscar.gr/en/
Hotel se nalazi u srcu Atine nedaleko od železničke stanice i metro stanice Larisa, na samo nekoliko minuta hoda od Omonia trga i Arheološkog muzeja. Hotel poseduje komforne sobe sa terasom ili balkonom, opremljene kupatilom klima uredjajima i centralnim grejanjem, svaka soba ima satelitsku TV, internet i telefon. Doručak se poslužuje po principu švedskog stola (american buffet ). U svom sastavu hotel ima i restoran internacionalne kuhinje gde se može ručati ili večerati uz prethodnu rezrvaciju. Na sedmom spratu hotela nalazi se terasa sa bazenom i barom, sa koje se pruža neverovatan pogled na Atinu I Akropolj.
Delfi: Hotel Pan Artemis 3*
Hotel se nalazi u neposrednoj blizi centra simpatičnog grčkog sela Delfi. Sa svojom savršenom lokacijom predstavlja idealno polazište za razgledanje i upoznavanje mesta i njegove okoline. Laganom šetnjom stiže se do arheološkog muzeja i spektakularnih ruina antičkih Delfa. Hotel poseduje restoran gde se poslužuje doručak na bazi švedskog stola, recepciju, dnevni boravak sa WIFI internetom i sat TV. Sve sobe su svetle i moderne, svaka ima svoje kupatilo, klimu, TV i balkon
Opis hotela ilustrativno dat. Imena hotela će biti poznata najkasnije 15 dana pre putovanja.

OPIS DESTINACIJA

SOLUN je najveći i glavni grad severne Grčke, sa oko 1.000.000 stanovnika. Osnovan je u IV v.pre naše ere. Ime je dobio po Tesaloniki, sestri kralja Aleksandra Makedonskog. U Solunu se nalazi mnoštvo spomenika iz rimskog, helenističkog, ranohrišćanskog i vizantijskog doba. Solun je mediteranska luka, univerzitetski grad i trgovački centar, grad sajmova i festivala.

ATINA je glavni grad Grčke i jedan je od najpoznatijih gradova u svetu. Antička Atina je bila moćni grad – država i poznati centar obrazovanja I nauke. Nazvana je po boginji mudrosti iz grčke mitologije, Atheni.
Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. I 4.veka pne. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpozniji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti I arhitekture.
Danas područje grada Atine broji 3,7 miliona stanovnika, što je stavlja na drugo mesto najvećih evropskih prestonica.

DELFI je čuveno arheološko nalazište iz perioda antičke Grčke. Antička legenda kaže da je vrhovni bog Zevs poslao dva orla, na dva kraja sveta i naredio im da se leteći jedan prema drugom sastanu i odrede centar sveta. Orlovi su se sreli na obroncima legendarne planine Parnas, u Delfima. Tako je po verovanju starih Grka, dom i svetilište boga svetlosti Apolona postalo centar ili "pupak" sveta, najveći religiozni i duhovni centar Grčke, i najpoznatije proročište istočnog Mediterana.

Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Minimum za realizaciju programa 45 osoba. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.

Ponude

Gde se nalazimo

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 10 do 17h
Subota: od 10 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo